top of page
Keresés

MiFID 2

A pénzügyi válságot követően a pénzügyi piacok működésének fejlesztése, illetve ezzel párhuzamosan a befektetővédelem erősítése érdekében az Európai Bizottság javaslata alapján kidolgozásra került a MiFID-irányelv módosítása (MiFID II) és a közvetlenül alkalmazandó rendelet (MiFIR).

Ezen szabályozások jelentős mértékben átalakítják a hazai piacon befektetés szolgáltatási tevékenységeket nyújtó vállalatok üzleti folyamatait, adatszolgáltatási, ügyfélkezelési gyakorlatait, hogy néhányat kiemeljünk. Természetesen az IT rendszerek fejlesztése is elkerülhetetlen.

15 éves nagybanki IT beszállítói tapasztalatunkkal, illetve a MiFID II irányelv, a MiFIR rendelet üzleti és IT hatásainak átfogó ismeretével nyújtunk szakmai tanácsadást a témában.

Törvényi, szabályozói megfelelés és Üzletfejlesztés egyben

Komplex szemléletben nyújtunk vezetői tanácsadási szolgáltatást MiFID2 megfelelősség és üzletfejlesztési téren

  • pénzintézeti közép- és felsővezetők

  • vezetői tanácsadócégek számára.

Komplex szakmai tanácsadási szolgáltatás a különböző banki területek szempontjainak együttes megfelelése mellett

  • Üzleti célok (Szabályozói elvárások üzleti értékké konvertálása – Folyamat, Termék, Ügyfél interakció)

  • Jog, Risk, Compliance

  • IT Architect, IT Security

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Product Governance Process Engine

A Product Governance Process Engine (PGPE) a befektetés szolgáltatási terület egyik alapköve az ügyfél és tanácsadó centrikus működéshez. Emellett előfeltétele a hatékonyan és biztonságosan működő bef

Távértékesítés a Monolith Platformban

Befektetési termékek lakossági kiszolgálásában a távértékesítés megvalósításában nem a technológia jelenti a legnagyobb kihívást. Alapvetően változik meg a bank operációs kockázata, amennyiben az érté

bottom of page