top of page
Keresés

MONOLITH KÖZÉPTÁVÚ STRATÉGIÁJA: NÖVEKEDÉS REGIONÁLIS SZINTEN. TÖBB ÜZLETI IRÁNYBAN

Frissítve: 2021. febr. 26.

Monolith Rendszerház megalakulása óta körültekintő, organikus vállalati működésfejlesztés és IT rendszerfejlesztés jellemezte.

A Vállalat 15 sikeres működési évet tud maga mögött. Az eltelt számottevő idő és a jelenlegi pénzügyi szektorban tapasztalható IT trendek a vállalat vezetését és tulajdonosi körét arra sarkalta, hogy áttekintse és meghatározza a Monolith lehetséges fejlődési területeit, üzleti lehetőségeit.

2015 folyamán a szervezeti folyamatok teljes körű átvilágítása és a szükséges vállalatirányítási folyamatmódosítások és kiegészítések után a cég megszerezte az ISO 27001 minősítést. Ezzel a vezetés elvégezte a vállalati folyamatok optimalizációját a legmagasabb biztonsági szabályzat mentén.

A jelenleg 6 site-on rendszerüzemeltetési- és folyamatos rendszerfejlesztési tevékenységet biztosító Monolith Rendszerház 4 fejlesztővel és 6 üzemeltetővel messze iparági átlag feletti hatékonysággal végzi mindezt.

A Monolith Platform erős code base alapú, a piacon számottevő versenyelőnnyel bíró befektetés szolgáltatói rendszert képvisel mára a 15 éven keresztüli, folyamatos rendszerszemléletben történő fejlesztések eredményeként. Ennek köszönhetően a Monolith Platfom a piaci igényekkel maximálisan lépést tartva az üzleti partnerei számára magas elégedettségi szint mellett nyújtja a szolgáltatásait.

2015-ben a romániai pénzügyi szektorban meghatározó szereplőnek számító UniCredit Románia számára implementált értékpapírszámlavezető rendszer regionális szinten is pozitív visszaigazolást kaptak a fenti állítások.

Mindezek alapján a cégvezetése úgy ítélte meg, hogy a Monolith Rendszerház felkészült arra, hogy a céget új növekedési pályára állítsa. A növekedés legfőbb elemei:

  • Az országhatáron kívüli üzletfejlesztés és értékesítés felfuttatása

  • A MiFID II szabályozással befektetés szolgáltatói értékesítés támogatást kiszolgáló front rendszer megoldások iránt növekvő kereslet mutatkozik. A cég meghatározó rendszerfejlesztő, és szállító szerepet kíván betölteni ebben az üzleti szegmensben. Ennek érdekében idén elindult egy átfogó banki/befektetés szolgáltatói értékesítés támogató front rendszer fejlesztése.

  • Ezen fejlesztés keretében a teljes Monolith Platform felhasználói felülete megújul az Oracle Application Express technológia alkalmazásával. Bővebben

  • A MiFID II szabályozás vonatkozásában a cég komplex (IT/Üzlet/Jog) tanácsadási szolgáltatást indított el 2016-ban a jelenlegi és a potenciális üzleti partnerei részére. Bővebben

  • Aktív piaci szereplő kíván lenni a pénzügyi szektorban zajló IT Architektúra konszolidációs folyamatban

  • A Monolith Platform, a könnyen skálázható jellegére építve megfelelő ár/érték arányú IT megoldás nyújtója kíván lenni a gombamód szaporodó, erős üzleti koncepcióval rendelkező induló boutique befektetés szolgáltatók számára

A fentieken túl, illetve ezek eredményeként a Monolith Rendszerház megújította arculatát és ennek keretében weboldalát is.


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Product Governance Process Engine

A Product Governance Process Engine (PGPE) a befektetés szolgáltatási terület egyik alapköve az ügyfél és tanácsadó centrikus működéshez. Emellett előfeltétele a hatékonyan és biztonságosan működő bef

Távértékesítés a Monolith Platformban

Befektetési termékek lakossági kiszolgálásában a távértékesítés megvalósításában nem a technológia jelenti a legnagyobb kihívást. Alapvetően változik meg a bank operációs kockázata, amennyiben az érté

bottom of page